ZWAVEL (S)

Essentiële micronutriënten. 13 vitamines (A,C,D,E,K en 8 soorten vitamine B) - In vet oplosbare vitaminen (A,D,E,K) - In water oplosbare vitaminen (B,C) Mineralen: calcium, chloor, fosfor, kalium, magnesium natrium en zwavel. Spoorelementen: chroom, fluor, ijzer, jodium, Kobalt, koper, mangaan, molybdeen, selenium, silicium, tin, vanadium en zink.

Het lichaam gebruikt zwavel niet direct.

- Maar zwavel komt voor in andere stoffen die het lichaam wel gebruikt. Zwavel komt voor in alle eiwitten. Zwavel stabiliseert de eiwitstructuur.

- Zwavel komt voor in spinazie en eiwitrijke producten, zoals tofu, peulvruchten en vlees.

- Er is geen aanbevolen hoeveelheid van op te nemen zwavel bekend. Er komen ook geen tekorten voor. Hoewel mensen met een lage gehalte aan eiwit in de voeding een tekort kunnen krijgen aan zwavel bevattend eiwitten. Een overdosis kan de groei remmen (in dieren).

- Als voorbeeld enkele producten met hun gehaltes aan zwavel.

In onderstaande portie: mg
1 snee witbrood (35 gram) 170 mg
Plak kaas (20 gram) 160 mg
Plak vleeswaren (15 gram) 130 mg
1 glas melk (150 ml) 70 mg

Bron :   WageningenUR