Ledengedeelte voor de Ambachtelijke Slager - Spekslagers en Traiteurs in Vlaanderen

Welkom in de Beenhouwersstraat voor Slagers - Spekslagers & Traiteurs in Vlaanderen


Beenhouwerstraat privaat gedeelte voor slagers

Beste slager
de Beenhouwersstraat is er voor u de ambachtelijke slager.

Aanmeldstatus


Ledengedeelte voor Ambachtelijke slagers.

Slagers Vlaanderen - Ledengedeelte voor Ambachtelijke slagers

Ledengedeelte voor slagers:
Bent U een ambachtelijke slager die zijn vakmanschap met betrekking tot vers vlees, vleeswaren, bereide gerechten, bereide schotels of een zalig feestgerechten wenst te verruimen?
Dan kan je lid worden van Slagers Vlaanderen voor veel bijkomende en ambachtelijke informatie die wij verzamelen en bewerkstelligen voor onze leden slagers in Vlaanderen.
- Hier kan U veel zaken rond wetgeving vinden.
- Een waaier aan nieuwsberichten voor en van slagers.
- Groot aanbod aan recepten voor de slager - traiteur.
Gaande van vers vleesbereidingen, vlugklaar vleesproducten, panklare gerechten, barbecue, reepjes vlees, vleeswaren, assortiment voor Catering en alles voor een perfecte traiteurafdeling gaande van aperitief tot het dessert.
- Beeldmateriaal betreffende vlees en het gebruik.
- Zoekt U iets over voedingsleer?

We wensen U verder veel plezier op het privaat gedeelte voor leden van Slagers Vlaanderen !

RECEPTEN

Ambachtelijke
Exclusieve
Recepten


Lees meer . . . .

INFORMATIE

Federale overheid
FAVV - Slagerij
Opleidingen


Lees meer . . . .

WEBSHOP

Lidgelden
Prijsberekeningen
Zoekertjes Plaatsen


Lees meer . . . .

ZOEKERTJES

Te Koop - Te huur
Materiaal te koop
Werkaanbod - gezocht


Lees meer . . . .

UW SLAGERIJ

Online op de Website
van Slagers Vlaanderen
Met uw eigen pagina!


Lees meer . . . .

Tarieven Slagers Vlaanderen

Recepten


Beste Slagers, hier staan voor onze leden een waaier aan heerlijke - Ambachtelijke & Exclusieve Slagers - Recepten

Banner Hoofdgrechten

Lees meer ....

Toegang privaat gedeelte Slagers Vlaanderen


Lidmaatschap op Slagers Vlaanderen


Beste Slagers, de Beenhouwersstraat is er voor jou de Ambachtelijke Zelfstandige Slager, Beenhouwer - Traiteur

Lees meer ....

Prijsberekening Verkoopsprijzen Varkensvlees


Prijsberekening Verkoopsprijzen van Varkensvlees


De Verkoopsprijzen van uw Varkensvlees berekenen in Excel via een persoonlijke Download op Slagers Vlaanderen

Lees meer ....

Prijsberekening Verkoopsprijzen
Rundvlees


Uw Verkoopprijzen berekenen volgens de te gebruiken Geldende Prijsvorken en Forfait.


De Verkoopsprijzen van uw Rundvlees berekenen in Excel via een persoonlijke Download op Slagers Vlaanderen

Lees meer ....

Prijsberekening Vleeswaren, Kazen, enz.


Verkoopprijzen berekenen


Programma om de Verkoopsprijzen van uw Vleeswaren Online te berekenen volgens de erkende Forfait voor 2024

Lees meer ....

Bedrijfsnieuws op
Slagers Vlaanderen


Allergenen


Vraag info aan uw slager over de aanwezige allergenen in zijn bereidingen / indien nodig.
Het FAVV zal dit extra opvolgen in 2024 ter bescherming van de consument!

Lees meer ....

FAVV Federaal Agentschop voor de veiligheid van de voedselketenQuick Start Fiches voor de sector Business to Consumer

Als aanvulling op de autocontrolegidsen voor de sector distributie (business to consumer) werden Quick Start Fiches opgesteld.
Deze fiches zijn geen vervanging van de gids.

In deze fiches worden de belangrijkste principes met betrekking tot voedselveiligheid op een praktische en zeer eenvoudige manier toegelicht. U kan deze fiches op onderstaande link downloaden en afdrukken voor uw personeel.

Lees meer ....

De Slagerij | Consument en zijn nieuwe eetgewoonten.Banner rauwe hamOverzicht: vroeger, nu en naar de toekomst toe.

In de tijd van onze grootouders en onze ouders was er in de morgen het ontbijt.
Op de middag een warm middagmaal met soep, groenten, vlees (of vis op vrijdag) en aardappelen
Rond 16 uur in de namiddag het vieruurtje, een boterham met beleg.
Om 19 uur het warm avondmaal met de restjes van het middagmaal.
Door de vele handenarbeid werden deze calorieën heerlijk verbrand tijdens de dag

 lees meer . . . .

Slagers in Vlaanderen
Kies hier uw regio en zoek een Ambachtelijke Slagerij in uw buurt.


Provincies met ambachtelijke Slagers in Vlaanderen

Slagers in West - Vlaanderen Slagers in Oost - Vlaanderen Slagers in Antwerpen Slagers in Limburg Slagers in Vlaams - Brabant en Brussels gewest

Uw ambachtelijke slagerij vermelden bij de aangesloten slagers? Ja het kan!
De vermelde ambachtelijke Slagers in Vlaanderen moeten voldoen aan onze opgelegde normen.

Uw slagerij vermelden voor € 3 per maand

Verschillende slagerijen en slagersmateriaal te koop!Slagerijen en materiaal te koop bij en van slagers op Slagers Vlaanderen

- Slagerij TE KOOP    - Slagerij Overname
- Materiaal te koop   - Materiaal Gezocht
- Werk Gezocht         - Werkaanbod

Inox dieptekoeling, Vacuümmachine, Inox vulbus, Hespenvormen, Inox rekken, Inox vleesvermalser / prikker, Inox Petrain / mengbak, Gasfornuis inox met oven, Kapblok, Oude Berkel snijmachine, oude slagers kapblok te koop enz..

 lees meer . . . .

Voorbeeld van een
persoonlijke Autocontrolegids Voorbeeld | Hoe een Autocontrolegids v/d Slagerij opstellen?

Hoe een Autocontrolegids v/d Slagerij opstellen voor in de beenhouwerij - spekslagerij? Dit vraagt nogal wat werk.
Daarom maakten een voorbeeld (volgens de “Gids voor de autocontrole in de slagerij”) voor de slagers en het personeel.

 lees meer . . . .


De nieuwe gids FAVV voor de slagerij.Autocontrolegids Beenhouwer Spekslagerij 2017

De Autocontrolegids voor de beenhouwerij - spekslagerij richt zich tot de slagers (en hun personeel) die volgens het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties afgeleverd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)

Voor meer info: Hier raadplegende autocontrole-nl


De nieuwe gids FAVV voor de slagerij ( uitbreiding over dry-aged meat).

Autocontrolegids Beenhouwer Spekslagerij 2017De inhoud van de gids G-003 wordt uitgebreid met een hoofdstuk over dry-aging of droog rijpen van vlees naar aanleiding van een studie op vraag van het FAVV naar de bacteriologische veiligheid van dry-aged rundvlees.  Op basis van deze studie en van de huidige praktijk bij de Belgische slagers werd een specifiek hoofdstuk opgesteld.
Dit hoofdstuk vervangt dan ook het punt “3.6.6.6 Langdurige droge afrijping (“dry-aging”), een bijzonder geval van vleesrijping” en het punt “4.4 HACCP voor gerijpt vlees (dry-aged meat)” in de gids G-003 (versie 2 d.d. 2-12-15). 

Voor meer info: Extra bijlage hier raadplegende autocontrole-nl