Ledengedeelte voor de Ambachtelijke Slager - Spekslagers en Traiteurs in Vlaanderen
Ledengedeelte voor slagers:
Bent U een ambachtelijke slager die zijn vakmanschap met betrekking tot vers vlees, vleeswaren, bereide gerechten, bereide schotels of een zalig feestgerechten wenst te verruimen?
Dan kan je lid worden van Slagers Vlaanderen voor veel bijkomende en ambachtelijke informatie die wij verzamelen en bewerkstelligen voor onze leden slagers in Vlaanderen.
- Hier kan U veel zaken rond wetgeving vinden.
- Een waaier aan nieuwsberichten voor en van slagers.
- Groot aanbod aan recepten voor de slager - traiteur.
Gaande van vers vleesbereidingen, vlugklaar vleesproducten, panklare gerechten, barbecue, reepjes vlees, vleeswaren, assortiment voor Catering en alles voor een perfecte traiteurafdeling gaande van aperitief tot het dessert.
- Beeldmateriaal betreffende vlees en het gebruik.
- Zoekt U iets over voedingsleer?
We wensen U verder veel plezier op het privaat gedeelte voor leden van Slagers Vlaanderen !
Vraag info aan uw slager over de aanwezige allergenen in zijn bereidingen / indien nodig.
Het FAVV zal dit extra opvolgen in 2024 ter bescherming van de consument!
Als aanvulling op de autocontrolegidsen voor de sector distributie (business to consumer) werden Quick Start Fiches opgesteld.
Deze fiches zijn geen vervanging van de gids.
In deze fiches worden de belangrijkste principes met betrekking tot voedselveiligheid op een praktische en zeer eenvoudige manier toegelicht. U kan deze fiches op onderstaande link downloaden en afdrukken voor uw personeel.
In de tijd van onze grootouders en onze ouders was er in de morgen het ontbijt.
Op de middag een warm middagmaal met soep, groenten, vlees (of vis op vrijdag) en aardappelen
Rond 16 uur in de namiddag het vieruurtje, een boterham met beleg.
Om 19 uur het warm avondmaal met de restjes van het middagmaal.
Door de vele handenarbeid werden deze calorieën heerlijk verbrand tijdens de dag
Uw ambachtelijke slagerij vermelden bij de aangesloten slagers? Ja het kan!
De vermelde ambachtelijke Slagers in Vlaanderen moeten voldoen aan onze opgelegde normen.
Uw slagerij vermelden voor € 3 per maand
- Slagerij TE KOOP - Slagerij Overname
- Materiaal te koop - Materiaal Gezocht
- Werk Gezocht - Werkaanbod
Inox dieptekoeling, Vacuümmachine, Inox vulbus, Hespenvormen, Inox rekken, Inox vleesvermalser / prikker, Inox Petrain / mengbak, Gasfornuis inox met oven, Kapblok, Oude Berkel snijmachine, oude slagers kapblok te koop enz..
De Autocontrolegids voor de beenhouwerij - spekslagerij richt zich tot de slagers (en hun personeel) die volgens het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties afgeleverd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)
Voor meer info: Hier raadplegende autocontrole-nl
De inhoud van de gids G-003 wordt uitgebreid met een hoofdstuk over dry-aging of droog rijpen van vlees naar aanleiding van een studie op vraag van het FAVV naar de bacteriologische veiligheid van dry-aged rundvlees. Op basis van deze studie en van de huidige praktijk bij de Belgische slagers werd een specifiek hoofdstuk opgesteld.
Dit hoofdstuk vervangt dan ook het punt “3.6.6.6 Langdurige droge afrijping (“dry-aging”), een bijzonder geval van vleesrijping” en het punt “4.4 HACCP voor gerijpt vlees (dry-aged meat)” in de gids G-003 (versie 2 d.d. 2-12-15).
Voor meer info: Extra bijlage hier raadplegende autocontrole-nl