Allergenen bijhouden voor uw klantenBestel vandaag nog
uw persoonlijk exemplaar
voor € 36  voor 1 jaar

ALLERGENEN

1 - De Allergenen in afgeleide producten in de Slagerij ?

Zitten er Allergenen in de afgeleide producten in uw Slagerij, dan moet U de klanten steeds kunnen informeren over de ingrediënten die van allergenen zijn afgeleid. Het is daarom belangrijk dit te kunnen duiden als de klant erom vraagt in uw zaak!

We maakten onderstaand voorbeeld in Excel waar je dit eenvoudig zelf kan mee bijhouden.
Bestel vandaag nog uw persoonlijk online exemplaar voor Laptop of Tablet aan de prijs van € 36  voor
1 j.

FAVV Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketenInformatie voor de
Slager-Spekslagers &
Traiteurs - Tafelhouders



 

U moet ook informeren over ingrediënten die van allergenen zijn afgeleid. Het is daarom belangrijk om te checken of allergenen aanwezig zijn in een levensmiddel, bijvoorbeeld via:
• technische hulpstoffen
• additieven, inclusief carry-over-additieven
• aroma's
• enzymen
• vitaminen en mineralen
• kruiden en specerijen met de allergenen selderij of mosterd(zaad)
• oplosmiddelen en draagstoffen

Op welke wijze informeer ik mijn klanten over allergenen?

Hoe je uw klanten informeert over allergenen in uw producten hangt af of het gaat om voorverpakte of onverpakte levensmiddelen.
Bron: Ledengedeelte | - logo Slagers Vlaanderen 


Deze data zijn enkel informatief en niet bindend voor de bezoekers op Slagers-Vlaanderen