Boerenbraadworst | Varkens

Boerenbraadworst | Varkens voor verkoop in de Slagerij 

Hier de samenvatting van de grondstoffen, hulpstoffen en bereidingswijze van Verse Boerenbraadworst | Varkens voor in de Slagerij

Grondstoffen:

4,000 kg Gemengd Varkensgehakt - BASIS Grof gemalen (1 x 3 mm. plaat)

Hulpstoffen:

0,200 kg Geroosterde Uiensnippers (Bicky ajuintjes)
0,012 kg Sojagranulaat
of 1 gram Soja Isolaat per kg Massa Jobo
0,100 kg Eieren (Uit brik om salmonella uit te sluiten mag zeker)

Bereidingswijze:

1 - Het doorkoelde en in stukken gesneden varkensvlees en spek met alle hulpstoffen vermengen.

2 - Vervolgens alles door de grove plaat malen en in bakken verdelen in niet te dikke lagen.

3 - We plaatsen dit afgedekt in de dieptekoeling tot we het nodig hebben voor verwerking.

De worsten maken:

1 - Begin met eerst de gewenste hoeveelheid basisdeeg door de 3 mm plaat te malen.

2 - Daarna voegen we er de hulpstoffen bij en mengen alles goed tot een homogene massa.

2 - Vervolgens afvullen in gespoelde en goed uitgewaterde varkensdarmen kaliber 36-38.

3 - We schakelen de worsten op de gewenste lengte of draaien de worst dan op een worsten toren zoals vroeger.

Presentatie:

We leggen de los gesneden worsten trapsgewijs op een schotel in de worstafdeling en versieren met verse takjes peterselie.
Men kan ook zoals vroeger een worstentoren in de toonbank plaatsen en de worst afsnijden op de gewenste lengte van de klant.

Tip:

Ook het kaartje met de slogan “Boerenbraadworst zoals vroeger  mag zeker niet ontbreken. Indien U ook nog een oude handvleesmolen van vroeger hebt mag je deze in nabije buurt van het gehaktblok zeker presenteren als versiering.

De voorraad houden we liefst in de dieptekoeling.
PS Dit is een product dat iets minder lang op kleur zal blijven door de ajuin!

Dit is een product voor in de winterperiode en moet soms een keer aanwezig zijn als (Special v/d week) in uw vers afdeling of worstenassortiment.

De recepten op Slagers-Vlaanderen zijn informatief en niet bindend.