BBQ - Trends 2020 | Diversiteit en het totaalaanbod v/d klantBBQ trends 2020 Barbecue draait niet alleen om grillen maar ook om de smaken.

Beste slagers,

Hier even een overzicht van de nieuwe BBQ - Trends 2020.

Barbecue draait niet alleen om grillen van vlees maar ook om het vuur, de rook, het buiten bezig zijn met de familie en vrienden.

Daar we dagelijks geconfronteerd worden met nieuwe foodtrends zoals milieubewuster eten en diens meer passen we ons ook aan.
- We gaan op zoek naar lokaal vlees en bieden onze klanten vlees van hoge kwaliteit met een hoogstaande smaak aan.
Bovendien onderscheidt het vlees zich door zijn rijpheid en een goeie marmering, die vooral bij bakken op de barbecue belangrijk is. 
- In de trend zien we ook dat we een paar vegetarische producten moeten opnemen in ons assortiment zoals een groenteburger en zelfs vegan kaasplanken moeten kunnen in de hedendaagse slagerij, waarom niet?
- Verse pastagerechten, kruidige barbecuegerechten met een Afrikaanse toets zoals kruidige kip en hartige rijstschotels.
- Broodsoorten en Notenboters zijn in. Extra creatief zijn met notenboters zoals Amandelboter, Cashewboter of een mix van noten is in.
- Ook het keukengerei wordt milieuvriendelijk: plastiek- borden, vorken, messen, rietjes en drinkbekers kunnen niet meer in 2020.
We gaan dan ook meer en meer voor herbruikbare recipiënten zoals herbruikbare bamboe rietjes en kartonnen drinkbekers.

Lamsschouder langzaam gegaard in een BBQDe trend in de vleeskeuze:

- Zoals de trend van de voorgaande jaren zijn de grote stukken vlees op de barbecue nog steeds erg populair en de lift.
- Ze gaan dan ook veelal voor een Cote a l'os, Buikspek, Varkensribben of Kip op bierblik, Tomahawk kotelet, langzaam gegaarde lamsschouder en Pulled Pork in een broodje en daar kan je als slager je mee onderscheiden.
- Eveneens willen klanten graag een zo compleet mogelijk aanbod dat ze online via uw webshop raadplegen om hun keuze te maken.
- Ook de hamburgers doen meer hun intrede op de BBQ en zal veel geëxperimenteerd worden met hamburgers met diverse toevoegingen en kruiding.
  We spelen daar op in om pakketjes te maken van verschillende hamburgers en die te presenteren samen met de groenten en de broodjes.

Het aanvullende assortiment:

- Wij adviseren de slager om een zo compleet assortiment te voorzien.
- Dit gaat van brood, verschillende pastasalades, rijstschotels, aardappels in diverse smaken en soorten, groenteschotels, verse salades en fruitpakketjes voor op de barbecue. Ook de vegetarische producten mogen niet vergeten worden in ons assortiment om trendy te zijn op de markt.

De Pellet Joe Barbecue is een BBQ die werkt op pellets en goed regelbaar is.Barbecuetoestellen en nieuwe technieken:

- In 2020 komt Kamado Joe ons verbazen met zijn nieuwe innovaties!
- Dit jaar mogen we de "Pellet Joe" aan jullie voorstellen, de eerste keramische BBQ die op pellets werkt.
  Een Kamado is meer dan een grill. Het is een manier van leven.

Opgelet: het bedrag van €259 is een voorschot op factuur bij levering v/d Pellet Joe - kostprijs €2.599.


Alcoholvrije dranken:

- In 2019 waren de alcoholvrije wijnen en bieren al een opmars en dit zet zich verder door in 2020.
- Een alcoholvrij biertje bestellen in de plaatselijke kroeg is niet langer vreemd, maar zelfs heel hip.
- Ook voor het aperitief komen er alcoholvrije dranken op de markt zoals gin, whiskey, rum, wodka en cocktails.
  Goed nieuws voor de mensen die al langer geen zo’n fan zijn van alcohol!

Een webshop is bijna onmisbaar om uw waren online te promoten | De Versbox
Voor informatie zie bij de Versbox

Laat zeker in de week zien wat er te koop is voor een gezellige barbecue!
Dit kan via sociaal media, een Beeldscherm in de zaak of via uw persoonlijke webshop.

Presenteer doordeweeks uw BBQ assortiment, steek eens de BBQ aan en bak wat proevertjes voor uw klanten.
Het motto is nog steeds "Proeven doet eten" laat dit duidelijk zijn.

Bron: Slagers Vlaanderen | Auteur: Vermaele Joseph